A A A K K K
для людей з порушеннями зору
"Інклюзивно-ресурсний центр"
Нетішинської міської ради

Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства

Дата: 15.11.2022 11:30
Кількість переглядів: 533

Фото без опису

18 листопада-Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства.

Конвенція Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства – це міжнародний договір ради Європи, яким країни погоджуються кримінально переслідувати певні форми кримінального насильства над дітьми. Це перша міжнародна угода, яка торкається питання сексуального насильства над дітьми.Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство щодо дітей досі є трагічною реальністю для всіх наших суспільств. Це серйозне порушення прав дітей, що завдає довготривалих та часто згубних наслідків на все їхнє життя.

Дуже важливо аби дітям не доводилося захищатися самостійно. Дорослі, не будьте байдужими, завжди звертайте увагу на емоційний стан своєї дитини та докладіть максимум зусиль для з’ясування причин поведінки дитини. Тож, у випадку, коли Ваша дитина стала жертвою сексуальної експлуатації та насильства, не залишайте це напризволяще – одразу звертайтеся до правоохоронних органів, служби у справах дітей, соціальних служб, з метою отримання соціальної, правової та психологічної допомоги у подоланні наслідків насильства. Джерело:https://ssd.dn.gov.ua/18-listopada-yevropejskij-den-zahistu-ditej-vid-seksualno%D1%97-ekspluataci%D1%97-ta-seksualnogo-nasilstva/

Для підвищення обізнаності громадськості щодо проблеми сексуального насильства над дітьми можна скористатися практичними напрацювання фахівців Українського фонду «Благополуччя дітей», зокрема: 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора