A A A K K K
для людей з порушеннями зору
"Інклюзивно-ресурсний центр"
Нетішинської міської ради

КОМПЛЕКС ВПРАВ НА РОЗВИТОК МІЖПІВКУЛЬНОЇ ВЗАЄМОДІЇ

Дата: 29.10.2021 11:45
Кількість переглядів: 693

Вправа «Колечко».

По черзі і як можна швидше перебирайте пальці рук,поєднуючи в кільце з великим пальцем послідовно вказівний,середній і т.д. Вправа виконується в прямому (від вказівного пальця до мізинця) і в зворотному (від мізинця до вказівногопальця) порядку. На початку вправа виконується кожною рукоюокремо, потім разом.

Вправа «Кулак – ребро – кулак»

Три положення руки на плоскості столу, послідовнозмінюють один одного. Долоня на площині, стиснута в кулак долоня,долоня ребром на плоскості столу, розпрямлена долоня на площині столу. Виконується спочатку правою рукою, потім - лівою, потім - двома рукамиразом.

Вправа «Лізгінка».

Ліву руку зажати в кулак, великий палець відставте в сторону, кулак розверніть пальцями до себе. Правою рукою прямою долонею в горизонтальному положенні доторкніться до мізинця лівої. Після цього одночасно змініть положення правої і лівої рук.Повторіть 6-8разів. Домагайтеся високої швидкості зміни положень.

Вправа «Дзеркальне малювання».

Покладіть на стіл чистий аркуш паперу. Візьміть в обидві руки по олівцю або фломастеру. Почніть малювати одночасно обома руками дзеркально-симетричні малюнки, літери. При виконанні цієї вправи ви відчуєте, як розслаблюються очі й руки. Коли діяльність обох півкуль синхронізується, помітно збільшується ефективність роботи всього мозку.

Вправа «Вухо – ніс».

Лівою рукою візьміться за кінчик носу, а правою рукою – за протилежне вухо. Одночасно відпустіть вухо і ніс, хлопніть в долоні,змініть положення рук «з точністю до навпаки».

Вправа «Змійка »

Схрестіть руки долонями один до одної, зчепіть пальці в замок,виверніть руки до себе. Рухайте пальцем, який вкаже ведучий. Палець повинен рухатися точно і чітко, не допускаючи синкінезій. Торкатися до пальця не можна. Послідовно у вправі повинні брати участь всі пальці обох рук.

Вправа «Горизонтальна вісімка».

Витягніть перед собою праву руку на рівні очей, пальці стиснуті в кулак,залиште витягнутими вказівний і середній. Намалюйте в повітрі цими пальцями знак нескінченності якомога більшого розміру. Коли рука з центру цього знаку піде вгору, почніть спостереження немигаючими очима, спрямованими на проміжок між закінченнями цих пальців, не повертаючи голови.

Джерело: https://www.facebook.com/dytyachyjpsyholog


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора