A A A K K K
для людей з порушеннями зору
"Інклюзивно-ресурсний центр"
Нетішинської міської ради

Щодо реалізації інформаційної кампанії «Україна без бар’єрів»

Дата: 17.11.2021 14:30
Кількість переглядів: 310

14 квітня 2021 року розпорядженням Кабінету міністрів України було схвалено Національну стратегію із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Міністерство культури та інформаційної політики України впроваджує інформаційну кампанію «Україна без бар'єрів», що покликана популяризувати у суспільстві культуру безбар’єрності як філософію гідності та прийняття.

Товариство «Інклюзивна література» є ініціатором розвитку та підтримки інклюзивної літератури в Україні, тобто літератури про осіб з інвалідністю та особисте різноманіття, що руйнує стереотипи та виховує повагу до людини. Третій рік поспіль вони проводять Інклюзивний літературний конкурс для дітей та юнацтва імені Дмитра Ружевича, за інформаційної підтримки Українського інституту книги та Донецької облдержадміністрації. Четвертий рік визначають переможців інклюзивної номінації Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» «Інклюзивні оповідання «Terra інклюзія». Розповсюджують та популяризують інклюзивну художню літературу, організовують та проводять просвітницькі заходи в різних регіонах України. Інклюзивна література вже успішно використовується в освітніх закладах на уроках 2 літератури, толерантності, позакласного читання як просвітницький інструмент подолання стереотипів та бар’єрів у суспільстві. Результати їхньої роботи використовуються у сферах освітньої та культурної інклюзії по всій країні.

Товариство «Інклюзивна література» в рамках корпоративної соціальної відповідальності та з метою реалізації інформаційної кампанії «Україна без бар'єрів» пропонує для придбання інклюзивні книжки українських авторів зі знижкою 50% від видавничої ціни. (Перелік книжок додається). У запропонованому переліку є література для різної вікової категорії, зокрема унікальні збірки «Terra інклюзія 2019» та «Terra інклюзія 2020», до яких увійшли оповідання переможців та фіналістів інклюзивної номінації Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». А також видання дитячої та юнацької літератури, героями якої є персонажі в інвалідному візку, з синдромом Дауна, аутизмом тощо. Та у фокусі усіх цих видань, перш за все, людина, а не інвалідність чи хвороби. Інклюзивні книжкові видання вже довели свою ефективність у проведенні просвітницької діяльності в освітньому середовищі. 

З питань гуртових книжкових замовлень та організації просвітницьких зустрічей та презентацій інклюзивної літератури в регіонах України звертатись до Осмоловської Олени Анатоліївни, 0673927783, ел.пошта: inbooksua@gmail.com)

Сайт Товариства: https://inclusivebooks.org/index.php/kontakty-contacts


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора