A A A K K K
для людей з порушеннями зору
"Інклюзивно-ресурсний центр"
Нетішинської міської ради

FUTURE PERFECT: В УКРАЇНІ СТАРТУЄ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРОЄКТ З ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

Дата: 30.11.2023 15:06
Кількість переглядів: 26

Мета проєкту Future Perfect — офіційно зробити англійську мовою міжнародного спілкування в Україні, відкрити кожному українцю нові можливості для професії та особистого розвитку, допомогти конкурувати на світовому ринку та отримувати високу зарплату. 

«Уряд планує запустити всеосяжну й доступну програму з вивчення англійської мови. Відкриту для кожного, незалежно від фінансового стану чи місця проживання. З індивідуальним підходом і відкритим доступом до освітніх ресурсів. Про це розповів під час презентації національної програми з популяризації англійської мови в Україні. Президент України Володимир Зеленський подав до Парламенту законопроєкт, який офіційно закріплює її статус як мови міжнародного спілкування в Україні. Уже зараз українці, які володіють англійською мовою, мають переваги на ринку праці. Це вища зарплата, більше кар’єрних можливостей, здатність швидше розвиватися і в разі потреби здобувати новий фах. Українці створюють конкурентні продукти та сервіси, які здатні підкорити світ. Англійська мова буде двигуном їх просування, драйвером успіху та запорукою самореалізації для тисяч людей», — заявив Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України.

За даними дослідження Київського міжнародного інституту соціології, 88% опитаних вважають, що українці мають обов’язково вивчати англійську мову. Окрім того, трансформація статусу англійської як мови міжнародного спілкування в Україні — це важливий крок до членства в ЄС, що дасть змогу підвищити конкурентоспроможність українського бізнесу, науки, освіти інновацій та органів влади. 

Саме тому Президент України ініціював запуск національної програми Future Perfect, що сформує попит на англійську мову серед українців. Координуватимуть мовну програму Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство освіти і науки України й Міністерство культури та інформаційної політики України. 

«Президент озвучив конкретну мету для ВВП України — трильйонна економіка. І наша ціль — збільшити доходи країни в понад 5 разів. У нас мають створюватися інноваційні компанії з великою доданою вартістю, що коштуватимуть мільярди. Їх створюють люди, які швидко навчаються, здобувають нові знання й розвивають навички. Один із кроків для досягнення цієї цілі — знання англійської мови. 56% українців хочуть підвищити рівень володіння іноземною мовою. Програма Future Perfect стане одним із драйверів змін на цьому шляху. Щоб українці могли говорити зі світом спільною мовою, обмінюватися досвідом та ділитися інноваційними ідеями», — підкреслив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації.

Джерело: https://thedigital.gov.ua/news/future-perfect-v-ukraini-startue-natsionalniy-proekt-z-populyarizatsii-angliyskoi-movi

https://mon.gov.ua/ua/news/platforma-empower-dlya-vivchennya-anglijskoyi-dostupna-dlya-ukrayinskih-universitetiv

https://promova.com/uk/free-for-ukraine


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора